Drevesa pripovedujejo 2021

Tip objave: 
letak
Leto: 
ŠK in mentor: 
ŠK Drevesa pripovedujejo, Marina Hrs
Kraj: 
Izola
Izdajatelj: 
Mestna knjižnica Izola

Temeljno sporočilo študijskega krožka Drevesa pripovedujejo je – rastline so živa bitja z zavestjo, inteligenco in čustvi. Z zgodbami, s pripovedovanjem pravljic o drevesih, s predvajanjem glasbe rastlin, s pohodi, razstavami, zemljevidi, plakati, razglednicami, knjižnimi kazalkami dreves, s predavanji in na druge načine študijski krožek prebuja zavest ljudi o povezanosti vsega z vsem.

Za kakovostno življenje na tem planetu, za doseganje višje ravni zavesti, je prepotreben vsak ozaveščen posameznik, ki spoštuje vse, kar sobiva z nami. Vabimo vas k branju knjig iz priloženega seznama.

V okviru tega krožka je nastala zgodba Palme Berte. Je pripoved o drevesih, o palmi, ki kliče k zavedanju in sočutju, k odgovornejšemu odnosu do dreves, do rastlinskega in živalskega sveta.

Je zgodba za odrasle in mlade. Napisala jo je Patricija Sosič Kobal, izdala jo je knjižnica. Izvod knjige so prejele vse splošne knjižnice v Sloveniji, vključno s Trstom in Gorico. Nastaja nova zgodba, ki pričaka sprehajalca v gozdu, odeta v pesem…

PriponkaVelikost
PDF icon Drevesa pripovedujejo971.58 KB
Oznaka vsebine: