Užitne divje rastline so okusna jed, zbirka receptov s srečanj
Glavni cilj študijskega krožka »Užitne divje rastline – okusna jed«, je bil sodelujoče seznaniti z divjo - užitno hrano, torej hrano, ki raste v naravi – v gozdu ali na travnikih. V krožku smo se osredotočali na prepoznavanje, kvalificiranje, pravilno nabiranje in uporabo v kulinariki naslednjih rastlin: otavček - špehec, jerebika, glog, drenulja, šipek, črni trn, regrat, marjetica, plešec, kislica, rman, koprive, ozkolistni trpotec, divja vrtna kreša, tolščak, bezeg, čemaž, spomladanska lopatica, trobentica in vijolica. Gibanje v naravi, spoznavanje okolja in rastlin, ter izmenjava izkušenj in znanja, so bili bistvo krožka. Rezultat - sestavljanje receptov in izmenjava le-teh - pa je objavljena knjižica.
Priponka | Velikost |
---|---|
Zbirka receptov s srečanj - Užitne divje rastline - okusna jed | 3.42 MB |