Zgodbe v ogledalu

Avtor: 
Nik Fortič
Tip objave: 
brošura
Leto: 
Kraj: 
Celje
Regija: 
Izdajatelj: 
V- design d.o.o.

Mentorica: Jelka Gajšek

Študijski krožki so pomemben del družabnega življenja kraja. Letos smo naša druženja doživljali kot razmišljanje, obujanje spominov … skoz pripovedovanje zgodb. Naše zgodbe delimo tudi z vami.

Pripovedovanje zgodb je pomembna hrana za dušo. Predstavlja tudi možnost reševanja različnih situacij na lokalni in globalni ravni. Pripovedovanje nas povezuje in je sestavni del človeških bitij, nekateri pripovedujemo več, drugi manj, saj se eni lažje »razgalimo« kot drugi. Marsikdo reče, ne bom ti igral psihologa, zato je pomembno, da se naučimo poslušati in pripovedovati. Zgodovinsko velja pripovedovanje zgodb za pomemben vzgojni moment, saj vpliva ekspresivni in imaginativni način razmišljanja.

Ustvarjalna moč izražanja ima moč sooblikovanja slovenske kulture in nacionalne zavesti in je eden od pomembnih pogojev tudi za poglabljanje kulturne zmožnosti sprejemanja drugačnosti in širjenje socialne zmožnosti in percepcije kritičnega odnosa do drugače mislečih na raznovrstnih življenjski področjih. Socialna omrežja so tista, ki nam jemljejo čas in nas odtujujejo ali pa zbližujejo. V času epidemije so bila prav socialna omrežja naš sogovornik in spletno komuniciranje resničnost.

PriponkaVelikost
PDF icon Zgodbe v ogledalu784.86 KB
Oznaka vsebine: